• We zijn allemaal weer lekker aan het trainen en de eerste wedstrijden zitten er weer op. Als het goed is spelen we dit jaar de laatste wedstrijden op ons huidige veld. Om ervoor te zorgen dat we allemaal lekker kunnen spelen moeten we ons met zijn allen inzetten om dit voor elkaar te krijgen, we zijn immers een vereniging die op vrijwilligers draait.
  Waarom dit stukje en waarom met deze titel?
  Het bestuur maakt zorgen over hoe sommige dingen momenteel bij DKV gaan, we denken te vaak “oh, dat doet iemand anders wel”. Vaak denken we dit onbewust, maar soms ook wel bewust. We hebben daar toch een commissie voor denken we dan bijvoorbeeld. Zo werkt het natuurlijk niet. We willen allemaal lekker onze wedstrijden spelen, maar daar houdt het niet op. We moeten de vereniging met zijn allen draaiend houden.
  Ik zal een een paar voorbeelden geven van de start van deze veldhelft.
  Een paar weken wordt het schema voor de bardienst en scheidsrechters al rondgestuurd, dit met het verzoek om in te vullen.
  Afgelopen vrijdagavond moest er nog een scheidsrechter geregeld worden voor de C1. Uiteindelijk was dit ’s avonds rond een uur of 12 geregeld. Als dit niet was gelukt hadden de kinderen van de C niet kunnen spelen! Joram bedankt voor het fluiten!
  Als het over fluiten gaat hoor ik best vaak “ik kan niet fluiten” of “ik vind het niet leuk om te fluiten”, ik vind fluiten ook niet zo leuk, maar zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd. Als ik dan bij een wedstrijd van de senioren sta te kijken zie ik regelmatig dat de spelers in het veld, of langs de lijn, commentaar hebben op de scheidsrechter. Als je commentaar kunt hebben op de scheidsrechter kan je ook echt wel een wedstrijd fluiten. Iedere spelende senior kan een wedstrijd van de E of de D  fluiten, de C is ook echt niet lastig om te fluiten.
  Op het moment van schrijven van dit stukje is er voor de komende  wedstrijd van de C nog geen scheidsrechter!
   
  Bij de bardienst zien we hetzelfde, voor volgende week moeten er nog diverse bardiensten ingevuld worden. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de laatste bardiensten ook even invullen, volgend jaar is dit niet meer nodig!
   
  Iets anders wat niet zo goed gaat is het opruimen van onze rommel en spullen. We horen soms dat het vuil is, wat doen we als dat zien? Denken we dan, dat ruimt iemand anders wel op? Of pakken we zelf een bezem of doekje? Ik wil de ouders die afgelopen zaterdag de 1e bardienst hadden bedanken voor wat ze allemaal schoongemaakt hebben.
   
  We raken ieder seizoen ook weer ballen kwijt. Een bal kost zo tussen de 40 en 50 euro. Wat doe jij als je 50 euro op straat ziet liggen? Ik denk dat iedereen dit oppakt, waarom laten we die bal dan gewoon liggen?
  Hebben jullie trouwens gezien wat een rommel het in de materiaal container was? Ook dit is inmiddels opgeruimd.
   
  Het bestuur gaat ervan uit dat we allemaal onze schouders er onder zetten en ervoor zorgen dat iedereen lekker kan spelen en dat we de vereniging netjes houden!
   
  image.png
   
  Groeten namens het bestuur,
   
  Ricardo
rfwbs-slide